maanantai 30. heinäkuuta 2012

Ikuinen kakkonen ?

Elikkästä, viime koehan meni ihan penkin alle, niiku moni jo varmaa tietääki, ja sen johdost meil oli Ilon ka treenitauko, mikä kestiki melkein parisen kuukautta. Me ei Ilon kaa tehty tona aikana yhtään alo-liikkeitä, aloin vaihteen vuoks opettaa Ilolle jotain uutta ja otinki sit merkin meijän projektiks. Se ei oo menny ihan niiku piti, mie en ehkä välttis osaa kunnol sitä opettaa, vaikka hyviä neuvoja oonki saanu, tai sit et oo tarpeeks kärsivällinen ja oletan et Ilo hiffaa sen samantien :D Eli merkki treenit menee niin, et joko Ilo käy läppääs merkkii tassul, tai lähtee liikkeelle ja kääntyy kesken matkaa takasin päin ja jää seisoo odottaa palkkaa. Naksutinta oon käyttäny hyödyks ja sen oonki todennu päteväks vekottimeks ! Ilo syttyy ihan silmissä siitä ku se jo näkee naksun miun kouras !

Oolrait, no viikkoo ennen koetta otin muutamia liikkeitä pihalla, ihan vaa sellast hyvän mielen treeniä, paljon kehuja ja et jäis hyvä maku suuhun. Ihan nappii ne ei menny, Ilo tuumas ettei se osaa mennä käskystä maahan :D Viikol otin kans hyppyy, koska se on aina menny nollille. Nyt Ilo hyppäs sen tosi innoissaa ja kävi jo pyörii ihme kehää ku väsäsin meille hypyn :D

Koe aamu oli hermoja raastava, Iloo ahisti meijän naapurin kaks mäykkyy ja skyenterrieri, jotka tulee aina kinttuihi räkyttää ku siit kävelee ohi ja niitten omistaja tuli vaa kyselee et teenkö Ilol pentui ?! joo-o...

Ite kisapaikalle ku tultii, oli päättäny et Ilo on häkissä ja koirakkoo ennen meitä otan sen ulos ja teen temppui yms, koska niistä se pitää ja niist se syttyy. Hyvil mielil mentii kehää ja alotettii suoritus.

sytyttelyä...
Osarit:

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 8 (tuplakäsky maahanmentäessä)
Seuraaminen kytkettynä: 6½ (jätätti)
Seuraaminen taluttimetta: 8 (jätätti, mut teki hyviä pätkiä)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 5 ( kolmoiskäsk, kaks sanallist plus käsimerkki :D oma moka )
Luoksetulo: 5 ( kolme käskyä, tuomari sano et hyväksyy suorituksen koska ite liike oli kuulemma niin hyvä )
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8½
Estehyppy: 9 ( muuten täydellinen suoritus Ilolt joka ei oo koskaa kokeessa hypänny, mutta sil on tapana tökätä asioita ku se on innoissaan, nii se tökkäs myös estettä )
Kokonaisvaikutus: 7½

Tuloksena 146,5p ja kakkostulos ja taidettii olla tokavikoi :D

Elikkä noin. Ilo oli tosi häiriöaltis, metsästeli ötököitä, katteli autoja ja oli vähä omis maailmoissaa. Liikkuri sano et mie hätäilin, koska kyl hän kuulemma odottaa niin kauan et mie oon valmis ja antaa sit luvan suorittaa liikkeen. Nyt mie vaa tokasin et joo valmis ja aloin sit kiinniittää koiraa huomioo, joka haaveili huomisest päiväst ja liikeesee lähettii puolel aivol. Eli sekin oli vaa miun kärsimättömyyttä.

Nyt mie aattelin vaihtaa vähä treeniasioit ja alan treenaa kokeenomasesti, koska liikkeet on hallussa. Jollain keinoo miun täytyy saada Ilolle sitä kisakestävyyttä, koska sitä sil ei oo. Nyt toki poikkesin normista ja yleensä ku oon vaa sanonu Ilolle hyvä ja taputtanu lapaa, nyt mie suoritusten jälkeen lähinnä räjähdin pöksyistäni ja kehuin sen maasta taivaisii liikkeiden välistä, mikä ehkä autto vähän, muttei tarpeeks. Kaiken kaikkiaa mie olin ihan tyytyväinen koiraan, tietty mie toivoin et se treenitauko ja kaikki ois tehny terää ja se ykkönen ois napsahtanu, olihan meil periaattees kotikenttäetukii, mut ei se aina mee niiku suunnittelee.

Meil on viel kahet kokeet tälle vuodelle tiedossa ja mie toivon hartaasti ettei Ilo alota juoksui just silloin !

Lopuksi vielä kuvia kokeesta, kaikki ©Pilvi U.

hyviäkin pätkiä oli.


hiippailen :D


5 kommenttia:

 1. Meille sanottiin mölleissä just sama, että mä hätäilen ja liikkuri oottaa vaikka huomiseen saakka, mut sen on pakko kysyä se.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se siitä. Mä opetin pikku-Ilonalle kontaktia naksulla, joten se on sille tuttu juttu! Mun vinkki on: Pilko kaikki liikkeet vaan osiin ja harjoittele pala kerrallaan ja lopetat ennen kuin koira väsyy. Kokeessa sitten ainoastaan voit vetää koko repertuaarin läpi!

  VastaaPoista
 3. Hanna, tollee mie oon treenannu, siun pitäis nähä se energinen Ilo mikä treenaa miun kanssa kentällä ja kotona ku se ei välil tiiä miten päin se ois ku on nii kivaa, mut sit kokees käy aina jotain et se ei vaa tee. Mie koitan itestäni tunnustella et jännittäisinkö, mut en tee oikeestaa sitäkää, kaikki käskyt tulee samallailla, mie elehdin samallailla ja se on tosi turhauttavaa ku Ilo osaa jokasen liikkeen 10 verosesti mut kokeessa ei sit onnistu :/

  VastaaPoista
 4. Kannattaa opettaa koiralle "valmis" sanan olevan kontaktinotto sana, jolloin koira terästäytyy pitämään entistä paremmin kontaktia ja on myös valmiina liikeeseen. Onnea seuraaviin kokeisiin :)

  VastaaPoista
 5. zazo, toi oli oikeestaa ihan älyttömän hyvä vinkki ! ite en sitä ois ees tajunnu ! :) täytyy tälle uudelle toko-tulokkaalle se opettaa :)

  VastaaPoista